070-316 45 51

Om oss

Tasseland startades av mig, Carita, 2004, då som en underavdelning till Kattkommando Syd, KKS. I början var verksamheten i mindre skala då jag bodde i lägenhet och tog emot katterna där. Till stora delar gick verksamheten då ut på att hitta stödhem i Stockholmsområdet, som med kort varsel kunde ta emot en behövande katt. Sedan skötte jag själva sökandet efter nya hem. Från och med 2007 finns vi på nuvarande adress i Södra Kopparmora på Värmdö.

Katthemmet består av en byggnad på ca 45 kvm. Den är uppdelad i två rum och sex stycken boxar, där de nyinkomna katterna får bo. Boxarna kan beskrivas som egna små rum med full takhöjd och med galler, som gör att katterna kan se ut till de övriga katterna, men inte komma åt dem fysiskt.

Hur länge en katt får bo i en box varierar. Varje katt får själv bestämma när den känner sig redo att ta steget ut till de övriga. För vissa tar det bara ett dygn att vilja ta steget, medan andra inte känner sig redo ens efter en månad.

Men när de väl tagit steget ut får de tillgång till hela byggnaden, samt den innätade uterastgården på ca 100 kvm. Det finns en lucka i ytterdörren, så katterna kan gå ut och in som de vill. De katter som absolut inte trivs med så många kompisar har möjlighet att få bo i bostadshuset eller eventuellt i ett stödhem. Även sjuka katter eller de som av någon anledning behöver vara under uppsikt, får bo i bostadshuset.

Katterna har fri tillgång till torrfoder och vatten, som finns utplacerade överallt på hemmet. Ett 15-tal kattlådor med pellets från PeeWee finns också i hela byggnaden. De katter som vägrar att använda pelletstoalett får en vanlig låda med klumpbildande sand i sin box. Sedan används även rastgården flitigt som toalett, vilket är mindre populärt för oss tvåbeningar som tvingas städa upp ;-)

Här kommer vi inom kort att lägga upp bilder på hur katterna bor under tiden på Tasseland.