Om Mig

carita tasseland

Min första hittekatt kom 1992

Jag heter Carita Hendriksson och är numera 50+. Jag har varit intresserad av katter sedan tidigt 90-tal, då min första hittekatt hittade mig på universitetsområdet i Stockholm, där jag pluggade juridik. En kall kvall med -15 grader ute, kom en mager katt jamande mot mig. Jag handlade på instinkt och tog med mig katten till mitt studentrum, trots att jag visste att det inte var tillåtet. Så småningom fick katten flytta till mitt stall, där det fanns uppvärmda utrymmen.

Jag är alltså utbildad jurist. Jag har läst alla kurser som ingår i Juristlinjen, förutom att jag aldrig hann skriva klart mitt examensarbete. Detta då jag blev erbjuden jobb redan innan uppsatsen var klar. Sedan har det tyvärr aldrig blivit av. Uppsatsen handlade för övrigt om djurrättslagstiftningen i Sverige.

Djurskydd och djurrätt

Det här med djurskydd och djurrätt har alltid legat mig varmt om hjärtat. Det har berättats för mig att jag redan som 6-7-åring utmärkte mig på det området. Alla barn på gården samlade nyckelpigor i glasburkar med hålförsedda lock. Alla utom jag. Jag snodde istället de andra barnens burkar och släppte ut nyckelpigorna, eftersom jag tyckte synd om dem.

Under sena 80- och 90-talet ägnade jag stor del av min tid åt hästar. Framförallt var det varmblodiga travhästar och Connemaraponnyer, som jag också födde upp. Dessutom räddade jag ett flertal hästar och ponnyer som var i dåligt skick och avlivningshotade, genom att köpa ut dem från ridskolor och från privatpersoner. De blev efter långa konvalecenser omplacerade till nya goda hem.

Stor erfarenhet av allt som rör katter

Jag har räddat katter i ca 20 år. Under den tiden har omkring 800 individer omplacerats till nya kärleksfulla hem. Det har gett mig en stor kunskap om olika sorters katter och deras beteenden. Jag har stött på olika problemkatter, samt sett vad som fungerar och vad som inte fungerar. Jag har provat olika foder- och strösorter, och använt en stor del av det som kattägare översköljs av på marknaden. Dessutom har jag fått en djup inblick i de vanligaste sjukdomarna som drabbar katter. Allt detta vill jag dela med mig av på dessa sidor. Jag hoppas att det kan vara en hjälp för alla katter och deras ägare därute.

Alla åsikter som uttrycks är mina egna, om inget annat anges. Jag nås på info@tasseland.se