Hjälp oss hjälpa

skänka pengar katthem

Insamling till hemlösa katter

Jag har under alla mina år med Tasseland betalat det mesta ur egen ficka. Snälla människor har skänkt en slant då och då, men det allra största lasset har jag dragit helt själv. Jag vet vad det innebär att ständigt vara hårt pressad ekonomiskt, och att inte veta från månad till månad hur man ska få det hela att gå runt.

Därför vill jag nu hjälpa andra som är i samma situation som jag var då. De som brinner för att hjälpa katter i nöd, men som ofta behöver avstå pga att ekonomin inte räcker till. Jag vill hjälpa både katthem och privatpersoner som gör en insats för de behövande katterna. Jag vill rikta mig främst till de mindre katthemmen som inte har några miljoner på bankboken, och till privatpersoner som hjälper katter i sin egen bostad. Precis som jag gjorde de första fyra åren.

Tanken är att bygga upp en pengafond, så att ingen katt ska behöva bli nekad hjälp eller avlivad pga ekonomiska orsaker. Men för att detta ska kunna förverkligas behöver vi samla in pengar. Ju mer pengar som kommer in, desto fler katter kan vi hjälpa.

Dela ut pengar – Nominera din kandidat

Tanken är att varje månad dela ut en summa pengar till något katthem eller privatperson. Alla får nominera lämpliga kandidater via vår Facebook. Man kan nominera sig själv, eller någon annan. Motivera varför just din kandidat ska få pengarna. Det kan vara till en speciellt behövande katt, eller till de löpande utgifterna.

Jag väljer sedan ut någon som får pengarna. Vem det blir kommer självklart presenteras på Facebook. I första omgången tänkte jag dela ut 5.000-10.000 kr, beroende på hur mycket som kommer in.

Vill du vara med och samla in pengar till hemlösa katter?

Du kan skänka din gåva på flera olika sätt.

Direkt via hemsidan

Gå till förstasidan och klicka på den röda knappen ”Donera”, högst upp på sidan. Du kommer då vidare och kan välja PayPal eller kontokort. Du väljer också vilket belopp du vill skänka. Antingen något av de förvalda beloppen, eller så skriver du in ett eget belopp. Kom ihåg att inget belopp är för litet.

Det finns också möjlighet att bli månadsgivare genom att kryssa i avsedd ruta.

Den andra rutan ska du kryssa i om du vill kompensera för PayPals kostnader. PayPal tar några kronor från varje transaktion

Till Tasselands plusgiro

Det går även bra att skänka via vårt plusgiro 30 70 34-9. Märk gärna med ”Gåva”.